Προσεχείς δραστηριότητες της Παροικίας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 ώρα 12 μεσημέρι

Λέσχη παλιού ποιοτικού κινηματογράφου

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

Την προβολή την Κυριακή το μεσημέρι, στην αίθουσά μας Ζήνωνος 29-31, της βραβευμένης ταινίας

«Μονομαχία στον ήλιο»

με τους: Γκρέγκορι Πέκ και την Τζένιφερ Τζόουνς.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ όμορφο αισθηματικό γουέστερν. Σ’ αυτό το «διαφορετικό και ιδιόμορφο» γουέστερν κυριαρχεί… ο έρωτας. Μια δυναμική μιγάς γίνεται το επίκεντρο του έρωτα δύο ανδρών, με διαφορετικούς χαρακτήρες. Η ταινία κορυφώνεται σε ένα σπαρακτικό φινάλε που θυμίζει ελληνική τραγωδία.

Την ταινία προλογίζει ο Παναγιώτης Αλεξέλης.

(Είσοδος ελεύθερη)

 

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Μονοήμερη Εκδρομή στην Αρκαδία

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Εκκίνηση 8 π.μ. από Πλ. Ομονοίας για Πελοπόννησο.

Πρώτος προορισμός η Ι. Μ. Βαρσών του Αγ. Νικολάου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη βρίσκεται η Ι. Μ. Βαρσών. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μοναστήρι καθώς επικρατεί μια εκπληκτική διαμόρφωση πλακόστρωτων και χρωματιστών πλαισίων από διακοσμητικά φυτά, που απολαμβάνει ο επισκέπτης καθώς περιέρχεται τους διαμορφωμένους με τόση τάξη χώρους. Η μονή είναι ανδρική, έχει κοινοβιακό χαρακτήρα και είναι σταυροπηγιακή.

Δεύτερος προορισμός Σπήλαιο Κάψιας – ένα θαύμα στα έγκατα της γης. Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Βρίσκεται στην περιφέρεια κλειστής γεωλογικής λεκάνης του Μαντινειακού οροπεδίου και συνδέεται με το περίπλοκο σύστημα από φυσικές καταβόθρες που χαρακτηρίζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Από την στιγμή που ανακαλύφθηκε όλος ο κόσμος έρχεται να δει το εργαστήριο αυτό της γης και το καταφύγιο του πρώιμου ανθρώπου. Γιατί σε αυτό εδώ το αστείρευτης ωραιότητας σπήλαιο βρέθηκαν οστά ανθρώπων και πήλινα καθημερινά σκεύη. Η ιστορία της γης και η ιστορία του ανθρώπου δεμένες σε ένα σύνολο μαγευτικό.

Τρίτος προορισμός η γραφική κωμόπολης Λεβίδι στους πρόποδες του Μαινάλου πατρίδα του Αλέξ. Παπαναστασίου. Εκεί θα γευματίσουμε σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού και στον ελεύθερο χρόνο μας θα γνωρίσουμε κάποια αξιοθέατα. Αναχώρηση για την Αθήνα στις 4 μ.μ. με ενδιάμεση στάση στην Αγ. Φωτεινή Μαντινείας μια ανορθόδοξη εκκλησία στην Αρκαδία. 3 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της εθνικής οδού Αθηνών-Τριπόλεως και τα διόδια της Νεστάνης. Ξεχωρίζει για την πρωτότυπη αρχιτεκτονική της που είναι κράμα διάφορων ρυθμών, από την παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική μέχρι τη βυζαντινή αρχιτεκτονική, όπως και τον αγιογραφικό της διάκοσμο που παραπέμπει στην κλασική αρχαιότητα.

Τιμή συμμετοχής το άτομο: 16 €

Πρόλαβετε να δηλώσετε στο τηλ. 210 5237789 το συντομότερο.

(Δηλώσεις, αν είναι δυνατόν, μέχρι τέλος Ιανουαρίου: τηλ. 210 5237789)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *