Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση: «Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΥΤΗΣ»

Η «Λεσβιακή Παροικία», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του «Δήμου Λέσβου», παρουσίασε με επιτυχία την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, στις 8 το βράδυ, στην Δημοτική Πινακοθήκη («Χαλήμ Μπέη»),την πολλή ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Ο Εικαστικός Ελύτης».

Η εκδήλωση αυτή ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του «Λεσβιακού Καλοκαιριού».

Το λόγο έλαβε η πρόεδρος της Λ.Π. κ. Καίτη Μεσσηνέζη, η οποία ευχαρίστησε το Δήμο Λέσβου, το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αστυρακάκη που στάθηκαν πάντα αρωγοί στο έργο και της πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ήρθε στο βήμα ο κ. Αστυρακάκης, ό οποίος αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια για το εν γένει έργο της Λεσβιακής Παροικίας και παρέδωσε στην πρόεδρο εκ μέρους του Δήμου, ένα τιμητικό Δίπλωμα για το κοινωνικό έργο του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Η ανάλυση του εικαστικού έργου του Ο. Ελύτη έγινε εξαιρετικά, κατά γενική ομολογία, από τον φιλόλογο καθηγητή υποδιευθυντή του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης κ. Γιώργο Διγιδίκη, με παράλληλη προβολή εικόνων έργων  του ποιητή. Θάλασσες, ουρανοί, κοχύλια, γυμνά κορίτσια, αρχαία αγάλματα, ερείπια, βυζαντινές εικόνες, τα κολάζ του Οδυσέα Ελύτη, που ζωντάνεψαν στην οθόνη.

Τη μουσική νότα στην εκδήλωση έδωσε η Χορωδία Παμφίλων, η οποία απόδωσε μελοποιημένη ποίηση του Ο. Ελύτη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημ. Χατζηγιαννάκη και σολίστ δυο εξαίρετες φωνές την Χρύσα Βέκιου και το Νώντα Χαραλαμπίδη. Στα όργανα τη χορωδία συνόδευσαν ο Χρήστος Κονσολάκης με την κιθάρα του, στο βιολί η Μυρσίνη Βέκιου και στο σαντούρι η Βασιλική Βέκιου.

Οι οργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια των παρευρισκομένων, οι οποίοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους συντελεστές της πολλή ενδιαφέρουσας αυτής εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα επαινετικά ήταν τα σχόλια και για την  έκθεση με τα ψηφιακά αντίγραφα των έργων κολάζ του ποιητή, που παρουσιάστηκαν σε αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η έκθεση ήταν επισκέψιμη μέχρι τις 11 Αυγούστου.

Τα έργα αυτά, η Λεσβιακή Παροικία μετά το τέλος της έκθεσης δώρισε στην Πινακοθήκη του Δήμου.