Τάκης Χατζηαναγνώστου

Με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλουμε ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο αγαπητός μας Τάκης Χατζηαναγνώστου, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Πλήρης ημερών, σχεδόν εκατό ετών, έφυγε ήρεμα διατηρώντας το πνεύμα του ακέραιο, λαμπερό, όπως πάντα διερευνητικό και ανήσυχο.Με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλουμε ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο αγαπητός μας Τάκης Χατζηαναγνώστου, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Πλήρης ημερών, σχεδόν εκατό ετών, έφυγε ήρεμα διατηρώντας το πνεύμα του ακέραιο, λαμπερό, όπως πάντα διερευνητικό και ανήσυχο.

Ο Τάκης, λάτρης του γενέθλιου τόπου, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας και διετέλεσε επί πολλά χρόνια αρχικά Γεν. Γραμματέας και στη συνέχεια Πρόεδρος του. Κι όταν πια αποτραβήχτηκε, στιγμή δεν έπαυε να νοιάζεται και να συμβουλεύει για την πρόοδό του.

Με σπουδές στα οικονομικά και επιτυχή σταδιοδρομία στον τραπεζικό κλάδο, παράλληλα εξελίχθηκε σε διακεκριμένο λογοτέχνη και συγγραφέα πολλών αξιόλογων έργων για τα οποία έτυχε πολλών διακρίσεων και βραβεύσεων. Ξεχώριζε για το ιδιάζον συγγραφικό ύφος, για τις αλήθειες και τους κοινωνικούς προβληματισμούς του, τον βαθύ ανθρωπισμό του καθώς και για τον λυρισμό του που ενέπλεκε με τέχνη στα έργα του όποτε έκρινε για να εξιδανικεύσει λεπτές συγγραφικές πτυχές. Επιγραμματικά ο Τάκης δημιουργούσε πάντα με πόνο ψυχής, αυτό που απλά ονομάζουμε μεράκι.

Η εκδημία του είναι μια μεγάλη απώλεια για τους δικούς του αγαπημένους, για το σύλλογό μας,για τους πολλούς φίλους και συμπατριώτες Λέσβιους, και βέβαια για τον κόσμο των γραμμάτων και του πνεύματος.

Η «Λεσβιακή Παροικία» εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του με την ευχή να είναι γεροί να τον θυμούνται.Για μας, όσοι τον γνωρίσαμε, ο Τάκης θα μείνει αξέχαστος, ο θάνατός του συμβολίζει μιαν «Αιολική εποχή» που δεν ξαναγυρνάει.