Ταυτότητα

Καλώς ήλθατε…

…στον κόσμο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία», ο οποίος φέτος συμπλήρωσε πενήντα επτά χρόνια από την ίδρυσή του, το 1965.

Τα μέλη μας απαρτίζονται πρώτιστα από Λέσβιους κι απ’ όσους κατάγονται από το νησί μας, αλλά και από εκείνους που έχουν αναπτύξει με διάφορους τρόπους δεσμούς φιλίας με τον τόπο μας.

Οι σκοποί μας, όπως περιέχονται και στο καταστατικό μας, είναι:

  • Η δημιουργία κοινωνικών δεσμών μεταξύ των πολλών μελών μας που ζουν στην Αττική κυρίως, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Η συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων της γενέτειρας Λέσβου.
  • Η προαγωγή πολιτισμικών δρώμενων σχετικών με το νησί, όπως η οργάνωση εορτών, εκθέσεων, ή παρουσίασης βιβλίων λέσβιων συγγραφέων και λοιπών εκδηλώσεων που έχουν σχέση με την Λεσβιακή παράδοση, ιστορία και τέχνη και εν γένει με Λεσβιακά θέματα.
  • Η συμπαράσταση ή και η συνεργασία σε εκδηλώσεις λεσβιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής και της Λέσβου.
  • Η προώθηση του τουρισμού και η προστασία του περιβάλλοντος στο νησί.
  • Η άσκηση κάθε μορφής φιλαλληλίας προς τους συμπατριώτες μας και τα κοινωφελή ιδρύματα της Λέσβου.

Ο Σύλλογος επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του με κάθε νόμιμο μέσον: α) Με την οργάνωση συγκεντρώσεων, ψυχαγωγικών εορτών, χορών, λαχειοφόρων αγορών, φιλανθρωπικών εράνων, και εκδρομών β) Με την οργάνωση ομιλιών, διαλέξεων, και διαφόρων εκδόσεων. γ) Συναφών εκδηλώσεων φιλαλληλίας και αλληλεγγύης δ) Με την ίδρυση και οργάνωση βιβλιοθήκης στο εντευκτήριο του Συλλόγου.

Ο Σύλλογός μας διοικείται από εννεαμελές Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας, που συνέρχεται στο ιδιόκτητο εντευκτήριό μας.

Εκδίδει το αξιόλογο περιοδικό ποικίλης ύλης «Αιολίδα», το οποίο αποτελεί την εκσυγχρονισμένη συνέχεια του παραδοσιακού «Δελτίου της Παροικίας», όπως πριν πολλά χρόνια πρωτοεξέδωσαν οι ιδρυτές του Συλλόγου μας και σκοπό έχει την ενημέρωση των μελών μας και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους.

Η «Αιολίδα» αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα μέλη.

Μπορείτε να εγγραφείτε, τώρα, και σεις, μέλος της «Λεσβιακής Παροικίας», συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής και καταβάλλοντας το ποσό των 30 €, το οποίο αντιστοιχεί και στη συνδρομή ενός έτους.

Ελάτε να μας γνωρίσετε και να γίνετε μέλος στη «Λεσβιακή Παροικία»!