Παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι και άνθρωποι»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο «Α. Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι και άνθρωποι» του ξενιτεμένου συμπατριώτη μας Δημήτρη Ζητιανέλλη.

Την εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η «Λεσβιακή Παροικία», τίμησαν με την παρουσία τους πολλά αξιόλογα μέλη, αλλά και  φίλοι της Παροικίας, καθώς και του συγγραφέα.

Ο πρέσβης ε.τ. Ιωάννης Οικονόμου, ο πρόξενος Σπύρος Ξανθόπουλος, ο πρόεδρος του μουσείου της πόλεως των Αθηνών κ. Αντώνης Βογιατζής, ο καθ. αρχιτέκτων Αθ. Αραβαντινός, καθώς και πολλοί ποιητές, λογοτέχνες και πρόεδροι λεσβιακών συλλόγων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε με επιτυχία η ζωγράφος, πρόεδρος της «Λεσβιακής Παροικίας», Καίτη Μεσσηνέζη-Πλατσή, η οποία  μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε σε ένα βιογραφικό του συγγραφέα και διάβασε με επιτυχία ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο. Τον λόγο έλαβε αμέσως μετά, ο πρώτος εισηγητής πρέσβης ε.τ. κ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο οποίος με γλαφυρό λόγο αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγγραφέα και στο περιεχόμενο του βιβλίου. Ο δεύτερος εισηγητής, έγκριτος δημοσιογράφος Γιώργος Μαλούχος, ανέπτυξε με προσοχή το περιεχόμενο του βιβλίου: Την περίοδο που ο νεαρός τότε Δημήτρης πήρε την απόφασή της μετανάστευσης,  τον πρώτο χρόνο της παραμονής του  στο μακρινό Κέιπ-Τάουν, και στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι που ο συγγραφέας αποτυπώνει με περίσσια ζωντάνια το περιβόητο απαρτχάιντ που εδραιώνεται με απαίσιους νόμους στη Ν. Αφρική το 1960.

Την παρουσίαση έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στη συγκλονιστική ιστορία του, μεταξύ αυτοβιογραφίας, εντυπώσεων και εμπειρίας 59 χρόνων ζωής στο μακρινό Κέιπ Τάουν.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό κέρασμα από τον συγγραφέα στο φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου.