Ταυτότητα

Καλώς ήλθατε…

…στον κόσμο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία», ο οποίος φέτος συμπλήρωσε πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, το 1965.

Οι σκοποί μας, όπως περιέχονται και στο καταστατικό μας, είναι:

  • Η δημιουργία κοινωνικών δεσμών μεταξύ των πολλών μελών μας που ζουν στην Αττική γη και απαρτίζονται πρώτιστα από Λέσβιους κι απ’όσους κατάγονται από το νησί μας αλλά και από εκείνους που έχουν αναπτύξει με διάφορους τρόπους δεσμούς φιλίας με τον τόπο μας.
  • Η συμπαράσταση σε κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων της γενέτειρας Λέσβου.
  • Η προαγωγή των πολιτισμικών δρώμενων σχετικών με το νησί και οπωσδήποτε της προώθησης του τουρισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος σ’αυτό το μέρος.

Ο Σύλλογός μας διοικείται από εννεαμελές Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας, που συνέρχεται στον ιδιόκτητο χώρο μας.

Διοργανώνουμε τακτικά ποικίλες και σημαντικές εκδηλώσεις όπως εκδρομές, διαλέξεις, ομιλίες-μαθήματα, βραβεύσεις σημαντικών προσωπικοτήτων του νησιού που υπηρέτησαν τις επιστήμες και τα γράμματα, καλλιτεχνικές εκθέσεις, συνδιοργανώσεις με την ΟΛΣΑ, κ.ά.

Εκδίδουμε το αξιόλογο περιοδικό «Αιολίδα» το οποίο αποτελεί την εκσυγχρονισμένη συνέχεια του παραδοσιακού «Δελτίου της Παροικίας» όπως πριν πολλά χρόνια πρωτοεξέδωσαν οι ιδρυτές του Συλλόγου μας.

Η «Αιολίδα» αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας.

Μπορείτε να εγγραφείτε και σεις μέλος της «Λεσβιακής Παροικίας» συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής

και καταβάλλοντας το ποσό των 30 Ευρώ το οποίο αντιστοιχεί και στη συνδρομή ενός έτους.

Ελάτε να μας γνωρίσετε!