Η «Λεσβιακή Παροικία» έκοψε τη βασιλόπιτά της

Η «Λεσβιακή Παροικία» έκοψε φέτος τη βασιλόπιτά της, το Σάββατο μεσημέρι 18 Ιανουαρίου 2020, στον όμορφο χώρο «CAMELIA” του Ξενοδοχείου «Άμαλία» στο Σύνταγμα.
Πολλοί Μυτιληνιοί και φίλοι της Λέσβου, γέμισαν από νωρίς τη μεγάλη αίθουσα στον ημιώροφο του Ξενοδοχείου.
Η προσέλευση του κόσμου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί κατά τις 12.30 και κάτι, οπότε η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και τις ευχές της πρόεδρου κυρίας Καίτης Μεσσηνέζη-Πλατσή, προς τα μέλη και τους φίλους της «Λεσβιακής Παροικίας» καθώς επίσης και προς τον συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης Σεβασμιότατο κ.κ. Συμεών.
Μηνύματα για καλή δημιουργική χρονιά, έστειλαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελλης, καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Τάκης Χατζηαναγνώστου και ο πρώην πρόεδρος Στρατής Μολίνος.
Στη συνέχεια η πρόεδρος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης Σεβασμιότατο κ.κ. Συμεών να ευλογήσει και να κόψει τη βασιλόπιτα του συλλόγου.
Ο συμπατριώτης μας μητροπολίτης, αφού ευχήθηκε μια καλή δημιουργική χρονιά, συνεχάρη την Παροικία για τις συνεχείς και επιτυχημένες δραστηριότητές της, και δήλωσε, ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στην προσπάθεια αγοράς της καρέκλας για τον σύλλογο νεφροπαθών Λέσβου, με το ποσό των 500 €.
Η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησαν για την προσφορά και αφού έψαλαν όλοι μαζί το απολυτίκιο του Αγίου Βασιλείου, ο σεβασμιότατος ευλόγησε, έκοψε τη βασιλόπιτα, ευχόμενος μια καλή χρονιά σε όλους και στο πολύπαθο νησί μας.
Το «γούρι» της βασιλόπιτας, ένα ασημένιο κολιέ με το δέντρο της ζωής, προσφορά του συλλόγου, κέρδισε μετά από κλήρωση το μέλος του Δ.Σ. Θεόδωρος Πλατσής.
Στη συνέχεια τα φαγητά του «Αμαλία» εξαιρετικά και πλούσια, και η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, ξεσήκωσαν τον κόσμο στην πίστα που χόρεψε με κέφι παλιό και καινούργιο ρυθμό, νησιώτικα κι ευρωπαϊκά.
Η εκδήλωση περιελάμβανε και λαχειοφόρο αγορά, με πολλά και πλούσια δώρα, τα οποία αγοράστηκαν απ’ το ταμείο του συλλόγου.
Ήταν μια επιτυχημένη γιορτή που έφερε πιο κοντά όλους τους συμπατριώτες μας, λέσβιους, μέλη και φίλους του δραστήριου πολιτιστικού Συλλόγου «Λεσβιακή Παροικία» και δυνάμωσε τους δεσμούς με το αγαπημένο νησί τη Λέσβο.
Καλή χρονιά και του χρόνου με υγεία!